HISTORIEK


Rechtsbijstand als een echte verzekering is ontstaan in 1917. Aan de wieg stonden de perikelen rond het racecircuit van Le Mans.

Door een serie ernstige ongevallen waarbij gewonde toeschouwers voor hun zware schadeclaims moesten opboksen tegen de financiŽle belangen van de organisatoren en hun verzekeraars, groeide het idee van een verzekering tegen een verzekeraar.

George Durand, stichter van l’Automobileclub de L’Ouest en de 24 uren van Le Mans, creŽerde een fonds om de verkeersslachtoffers te ondersteunen.


De rechtsbijstand D.A.S.

Door een deel van het entreegeld in een spaarpot te investeren, kregen de slachtoffers recht op een verdediging van hun belangen. Het begrip ‘Dťfense Automobile et Sportive’ was daarmee gelanceerd. En daarmee startte het succesverhaal van D.A.S.


Rechtsbijstand D.A.S veroverde Europa...

Niet alleen in Frankrijk, in 1926 ook in GenŤve en in 1927 in Brussel. D.A.S.-Duitsland volgde in 1928 gevolgd door ItaliŽ, Spanje, Nederland… Verkeersslachtoffers, steeds meer bewust van de complexiteit en de kostprijs van hun autonome juridische verdediging, kozen voor D.A.S.

Het ontstaan van een internationale groep

De verschillende autonome ondernemingen zijn sinds de jaren ‘90 gebundeld in de groep D.A.S.-International, een dochteronderneming van ERGO.

HOME    CONTACT    ZOOMIT    F.A.Q.    JOBS