Over DAS

Welkom bij DAS België, de marktleider in rechtsbijstandverzekeringen

DAS is in Europa het nummer 1 merk op gebied van Rechtsbijstandverzekering. DAS België staat al sinds 1927 synoniem voor expertise en topkwaliteit en maakt deel uit van de ERGO Group, één van Europa's grootste verzekeringsmaatschappijen, met meerderheidsaandeelhouder Munich Re, één van 's werelds grootste herverzekeraars. Via ERGO maken we dan ook deel uit van een wereldwijd netwerk van verzekeringen en diensten... Een oersterke garantie voor zekerheid, vertrouwen en grensoverschrijdende service!

DAS maakt gebruik van die internationale knowhow ten dienste van alle klanten.

Onze visie, missie en waarden

Bij DAS willen we wederzijds begrip tussen partijen bevorderen. We willen dit bereiken door naar onze klanten te luisteren, ze te inspireren en te helpen.

Binnen DAS willen we bovendien de beste, meest betrouwbare en inspirerende partner zijn. Daarom bouwen wij voortdurend aan een omgeving waarin mensen kunnen groeien, zich gesterkt voelen en samen kunnen uitblinken. Want enkel zo kunnen ongekende hoogtes bereikt worden. Voor onze klanten, onze werknemers, DAS en de toekomst.

Onze PROF-waarden helpen ons dagelijks onze missie en visie na te streven.

PROF is een engagement, een grensverleggende bedrijfsmentaliteit die élke DAS medewerker in de praktijk brengt. Het versterkt de huidige DAS visie die focust op het helpen van mensen.

"Wij helpen u" is het engagement van élke DAS medewerker. Iedereen is betrokken en staat klaar voor de klant. Dat is PROFessionalisme zoals u het van ons verwacht.

Historiek

Rechtsbijstand als een echte verzekering is ontstaan in 1917. Aan de wieg stonden de perikelen rond het racecircuit van Le Mans.

Door een serie ernstige ongevallen groeide het idee om slachtoffers van een ongeval te helpen.

George Durand, stichter van l’Automobile club de L’Ouest en de 24 uren van Le Mans, creëerde in 1917 een fonds om de verkeersslachtoffers te ondersteunen. Door een deel van het entreegeld in een spaarpot te investeren, kregen de slachtoffers recht op een verdediging van hun belangen. Het begrip ‘Défense Automobile et Sportive’ was daarmee gelanceerd. En daarmee startte het succesverhaal van DAS in Europa.

Wilt u meer weten over het ontstaan van DAS? Lees dan dit BLOG-artikel.

undefined

DAS in cijfers

In 1948 werkten er bij DAS België amper 7 mensen. Vandaag tellen we meer dan 310 medewerkers in 5 kantoren (Brussel, Nijvel, Luik, Antwerpen en Gent).

Vanwege onze constante groei, werven wij steeds nieuwe mensen aan. Met een incasso van meer dan 148 miljoen euro en een gemiddelde jaarlijkse groei van 6,9% over de laatste 10 jaar profileert DAS België zich als onbetwist marktleider.

2023 betekende voor DAS België:

12,87% incassogroei
11 009 nieuwe fiscaalvriendelijke BeneFisc-polissen, wat het totaal op 97 895 BeneFisc-contracten brengt op het einde van 2023
20 630 polissen zelfstandigen en ondernemingen dankzij onze digitale salestool, de “Legal Risk Calculator”
2 424 PROF-dossiers
65 122 nieuwe aangiftes en behandelde schadedossiers
148,98 miljoen euro incasso

Wij schrijven dit succes toe aan een combinatie van verschillende factoren:

de onderbouwde DAS-visie op lange termijn
de geloofwaardige en consequente DAS-politiek
de uitstekende service bij de behandeling van juridische dossiers
de efficiënte werking van alle diensten
enthousiaste en betrokken medewerkers

De verzekeringsmakelaar, onze partner

DAS kiest exclusief voor de verzekeringsmakelaar en stelt haar vertrouwen in de onafhankelijke verzekeringsmakelaar omdat deze garant staat voor neutrale dienstverlening en goede service.

Als vakbekwaam adviseur heeft de makelaar immers relaties met verschillende maatschappijen en dat biedt voordelen voor de klant.

Daarnaast heeft de verzekeringsmakelaar een duidelijke rol als bemiddelaar tussen de klant en de verzekeringsmaatschappij, zowel voor de onderschrijving van de polis als voor de bemiddeling bij schadegevallen.