Wat is rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering voor professionelen helpt uw rechten te verdedigen en beschermt uw bedrijf tegen de kosten van juridische geschillen, onder meer op het gebied van werknemers, contracten, leveranciers, klanten, onroerend goed en mobiliteit.

Of het nu gaat over een eis die u zelf wilt indienen of een andere partij die u confronteert met zijn juridisch belang.

Ook als u hulp nodig hebt, biedt de rechtsbijstandverzekering een hulplijn voor preventief juridisch advies. Op die manier kan u voor uw bedrijf deskundig juridisch advies inwinnen voordat zich een probleem voordoet. Daarnaast betaalt de rechtsbijstand bij een conflict de kosten, zelfs als uw geschil voor de rechtbank komt. De verzekering kan dekking bieden voor veel voorkomende zaken zoals:

Wat doet een DAS rechtsbijstandverzekering?

Advies

DAS biedt vanuit de eigen juridische dienst preventief juridische bijstand en advies of kijkt de voorgelegde documenten zoals (model)brieven en overeenkomsten na.

<br>

Bijstand voor een juridisch probleem

Bij een geschil dat u zelf niet kunt oplossen, staat DAS u bij met de nodige middelen voor de regeling van uw probleem.

Ons team gespecialiseerde juristen en beheerders zetten de nodige stappen om een oplossing te vinden. Als een minnelijke oplossing niet tot de mogelijkheden behoort, brengt DAS uw zaak voor de rechtbank en betaalt ze de kosten en erelonen van uw eigen advocaat, de expertisekosten en de gerechtskosten (inclusief de rechtsplegingsvergoeding).

Waarom rechtsbijstand Onze producten