FiscAssist

Veel bedrijven komen vroeg of laat in aanraking met een belastingcontrole. De onverwachte kosten kunnen dan hoog oplopen.

FiscAssist is de ideale rechtsbijstandverzekering voor elke zelfstandige, onderneming, vzw, vereniging of vrije beroeper die bescherming wenst tegen de hoge kosten van fiscale controles. Bij een fiscale controle neemt DAS de kosten van de accountant, advocaat of fiscaal expert op zich.

Bescherm uw klanten: maak nu een offerte op maat aan via de Legal Risk Calculator en onderschrijf FiscAssist afzonderlijk of in combinatie met een polis All Risk, Premium of Classic.

FiscAssist is het resultaat van de unieke samenwerking tussen DAS en gevolmachtigd onderschrijver Assurga (www.assurga.be).

undefined

Hoe werkt het?

1

Via de LRC


U of uw klant stelt een accurate risico-analyse op voor elk bedrijf door middel van intuïtieve vragen. De Legal Risk Calculator formuleert een advies en stelt een persoonlijke offerte op aan de beste prijs.
2

Onderschrijf FiscAssist


In combinatie met Classic, Premium of All Risk of afzonderlijk? De klant kan FiscAssist, samen met de verzekeringsmakelaar, al dan niet in combinatie met een rechtsbijstand voor de onderneming onderschrijven ter bescherming bij een controle of geschil met de fiscus.
3

Volledig beschermd


Het opmaken van een polis mét complete bescherming voor fiscale geschillen was nog nooit zo eenvoudig. Het kan allemaal via één eenvoudig platform: de Legal Risk Calculator. Bekijk hier het volledige overzicht van de LRC-werking.

Verzekerde gebieden

FiscAssist kan al dan niet in combinatie met een product uit het LRC-gamma in Classic, Premium of All Risk onderschreven worden.
FiscAssist
A
Directe belastingen (vennootschaps-, pers.-, rechtsbelastingen)
B
Personenbelasting als zaakvoerder/bestuurder/vennoot
C
Indirecte belastingen (btw, douane en accijnzen)
D
Regionale belastingen (registratie-, gemeentelijke belasting)

Verzekerde prestaties

Administratieve fase

Tussenkomstlimieten

FiscAssist levert een uitzonderlijk hoge dekking van 50 000 EUR (excl. btw) voor de administratieve én gerechtelijke verdediging.

Download brochure Meer info in de voorwaarden Schema werking Legal Risk Calculator
undefined

Distributiemodel

Dankzij de samenwerking met Assurga kan DAS verschillende distributiemodellen voor dit product aanbieden. Dit terwijl de centrale rol van de verzekeringsmakelaar bij de advisering en de onderschrijving van de polis behouden blijft.

Assurga zal een netwerk van accountants coördineren die als zakelijke dienstverlener opereren. Deze status zal accountants in staat stellen algemene informatie te verstrekken aan hun klanten en hen door te verwijzen naar DAS-partnermakelaars voor de eventuele onderschrijving van een FiscAssist-product.

DAS ondersteunt Assurga door een schaalbaar digitaal platform aan te bieden dat de naleving van de wettelijke verplichtingen met betrekking tot dit statuut en het contact met de klanten vergemakkelijkt.

Wenst u meer informatie over dit distributiemodel? Neem contact op met Assurga via hun website: www.assurga.be of raadpleeg volgende documentatie:

De lancering van FiscAssist in de Legal Risk Calculator gaat gepaard met enkele praktische implicaties:

Simulaties die voor 04/10/2021 gemaakt werden blijven bestaan, maar zullen de nieuwe mogelijkheid om FiscAssist te onderschrijven niet bevatten. U zal in dat geval een nieuwe simulatie moeten maken.
Om een eerste simulatie te verkrijgen stellen wij vanaf 04/10 één extra vraag, nl. de omzet van de klant.
Indien u het contract inclusief FiscAssist wilt afsluiten, vragen wij de boekhouder van de klant door te geven, ofwel via de zoekfunctie, ofwel a.d.h.v. het KBO-nummer. Deze info kan u alvast opvragen bij uw klant wanneer u de eerste simulatie opstuurt.
Wilt u het FiscAssist-product toevoegen aan een reeds bestaand contract? Dan dient u een nieuwe simulatie te maken via de Legal Risk Calculator en deze op te sturen naar productie@das.be. Maak gebruik van dit moment om na te gaan of de polis nog steeds volledig up to date is en maak eventuele wijzigingen eveneens over aan onze productiedienst.