Wat is rechtsbijstand?

Een rechtsbijstandverzekering helpt u uw rechten te verdedigen en betaalt de kosten voor de verdediging van uw belangen. Ze beschermt u en uw gezin tegen de gevolgen van onverwachte juridische problemen in het leven.

Of het nu gaat over schade die u oploopt door de fout van iemand anders of een geschil over een contract, uw inkomen, een erfenis…

Ook als u hulp nodig hebt, bieden sommige rechtsbijstandverzekeringen, zoals DAS, een hulplijn voor preventief juridisch advies. Daarnaast betaalt de rechtsbijstand bij een conflict de kosten, ook als uw zaak voor de rechtbank komt. De verzekering kan dekking bieden voor veel voorkomende zaken zoals:

undefined

Wat doet een DAS rechtsbijstandverzekering ?

Advies

DAS biedt vanuit de eigen juridische dienst preventief juridische bijstand en advies of kijkt de voorgelegde documenten zoals (model)brieven en overeenkomsten na.

<br>

Bijstand voor een juridisch probleem

Bij een geschil dat u zelf niet kunt oplossen, staat DAS u bij met de nodige middelen voor de regeling van uw probleem.

Ons team gespecialiseerde juristen en beheerders zetten de nodige stappen om een oplossing te vinden. Als een minnelijke oplossing niet tot de mogelijkheden behoort, brengt DAS uw zaak voor de rechtbank en betaalt ze de kosten en erelonen van uw eigen advocaat, de expertisekosten en de gerechtskosten (inclusief de rechtsplegingsvergoeding).

Waarom rechtsbijstand Onze producten