Waarom rechtsbijstand?

U heeft rechten...

Maar wat doet u als

... uw voertuig door een ernstig verkeersongeval 'totaal verlies' is of u zware lichamelijke letsels oploopt?

U verwacht toch de volledige schade vergoed te krijgen?

Maar wat doet u als

... uw werkgever u ontslaat en u meent dat dit onjuist is?

Hoe verdedigt u uw rechten? En hoeveel opzegvergoeding mag u eisen?

Maar wat doet u als

... u door het parket vervolgd wordt omdat u te snel reed?

Hoeveel gaat u dat kosten?

Slechts 15% van de gezinnen heeft een uitgebreide rechtsbijstandverzekering. Ongeveer 60% van de Belgen heeft echter al een geschil gehad... (exclusief representatief marktonderzoek Datasynergie - 06/2023)

Welke geschillen? Vaak gaat het om complexe conflicten die voor de rechtbank uitgevochten zijn, zo blijkt uit onderzoek.

Ook heel wat mensen zitten met een geschil, maar maken geen gebruik van het rechtssysteem: “Omdat het veel tijd in beslag neemt” (86%), “Omdat het te duur is” (83%), “Omdat men zich niet thuis voelt in de juridische wereld” (61%) …

De kosten om een conflict op te lossen kunnen inderdaad hoog oplopen. Zo blijkt uit onze dossiers dat een gemiddelde procedure voor de rechtbank gemiddeld 5 063 EUR kost.

Een goede rechtsbijstandverzekering biedt hier de oplossing. Met een onafhankelijke verzekering rechtsbijstand kan u dus gerust zijn dat uw rechten verdedigd worden wanneer nodig.

undefined

Waarom een onafhankelijke rechtsbijstand DAS ?

Om te kunnen rekenen op een onpartijdige oplossing bij een schadegeval of conflict. Objectief uw belangen verdedigen met de nodige inzet en betrokkenheid, daar komt het op aan.

DAS heeft geen rechtstreekse banden met andere verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor heeft DAS een volledig zelfstandig en autonoom beheer. Dit is een belangrijke troef, want mensen die een rechtsbijstand integreren in de hoofdverzekering, lopen een reëel risico op belangenconflicten!

Wat is een belangenconflict?

Een belangenconflict is een conflict dat ontstaat wanneer twee of meerdere personen of entiteiten tegenstrijdige belangen hebben die zouden kunnen leiden tot een potentieel verlies voor de klant.

Bij veel verzekerden (62 % - Verslag Rechtsbijstand Assuralia 2020) zit rechtsbijstand geïntegreerd in de andere verzekeringen zoals BA-verzekeringen (auto, familiale) en/of brandverzekering. Gezien de verdediging van de klant bij een geschil met zijn verzekeraar en de uitbetaling van (geleden of berokkende) schade onder één entiteit zit, kunnen er belangenconflicten ontstaan.

Wilt u als klant dus een objectieve en optimale verdediging van uw belangen? Sluit dan een onafhankelijke rechtsbijstand af bij uw verzekeringsmakelaar.

undefined